De Kerker

Beginners

Het begin

Het ging bij iedereen verschillend, maar een ding is zeker; We zijn allemaal ooit begonnen. Misschien had je al jaren ‘die’ gevoelens, maar had je er geen naam voor. Of je wist precies wat je zocht, maar schaamde je en voelde je het als afwijkend/abnormaal. Sommigen kwamen er pas na het zien van SM gerelateerd materiaal achter dat ze er iets mee hadden. Anderen zijn er door kennissen mee in aanraking gekomen en er in gegroeid. Enkelen weten nog steeds niet zeker of ze sowieso wel iets met SM hebben. Velen weten helemaal niet dat ze iets met BDSM hebben.Wie dit leest hoort in ieder geval niet bij de laatste categorie.

Je bent hier omdat je iets met BDSM hebt of denkt te hebben. Oké, je hebt dus die gevoelens, die interesse, en nu? Deze vraag heeft al velen bezig gehouden en er is geen eenduidig antwoord op te geven. Wat je met BDSM gaat doen en hoe is afhankelijk van jezelf, je omgeving, je eventuele partner, lichamelijke conditie en veel meer persoonlijke factoren. Hier is geen eenduidig advies op te geven, alleen dat je moet doen waar je jezelf goed bij voelt. We zullen proberen een aantal vragen te beantwoorden waar veel mensen in het begin tegen aanlopen en hopen zo een paar mensen te helpen in die spannende nieuwe wereld van de BDSM.

Mocht je een vraag hebben die we hier niet behandelen, kun je hem mailen en krijg je z.s.m. een antwoord, hetzij per mail of op deze pagina.

Wat Betekend BDSM?

BDSM is een verzamelnaam van een aantal verschillende hoofddisciplines. Volgens de gangbare opvattingen betekent het zoveel als: Bondage Discipline Sadism Masochism en kunnen de letters DS ook nog voor Dominance en submission staan. BDSM is derhalve een verzameling van de verschillende stijlen en leefwijzen en bijzonder breed. Je zult in de BDSM wereld dan ook de meest uiteenlopende mensen tegen komen die allemaal op hun eigen manier hun BDSM gevoelens beleven en uiten. Heb respect voor ieders manier van omgaan met zijn gevoel, zoals je zelf ook graag met respect behandeld wilt worden. Niet elke stijl hoeft je aan te spreken en sommige mensen kunnen veel verder gaan dan je zelf ‘normaal’ vindt, maar bedenk je dat het ook voor jezelf geldt. (als je me niet gelooft, vraag maar aan je buren)

Onder het kopje “wat is BDSM?” hebben we geprobeerd om een sluitende algemene allesomvattende definitie te geven van de kern van BDSM. Ook hier geldt weer, het is ónze definitie en je hoeft het er niet mee eens te zijn. Uiteraard staan we altijd open voor argumenten en tips.

Ik denk dat ik onderdanig ben, maar zwepen lijken me doodeng.

Het is een misverstand dat je als onderdanige perse vastgenageld aan een kruis 200 zweepslagen moet kunnen ondergaan. Er zijn mensen die dit wel vinden en een onderdanige waarderen op zijn incasseringsvermogen, maar dit is niet de gangbare waardering van/voor onderdanigen. Onderdanigheid kan zich in vele vormen uitten, van zeer subtiel tot heel extreem. Maar wie is dan de beste onderdanige? Dat lijkt te verschillen per persoon, maar dat is uiteindelijk maar schijn, want het mooiste wat een onderdanige een Dom kan schenken is: zijn/haar onderdanigheid en vertrouwen. En dat vertrouwen is er op basis van afspraken die jullie samen gemaakt hebben en grenzen die vooraf bepaald zijn dmv gesprekken en bijv. een D/s checklist. Het vertrouwen kan dan volledig zijn omdat je weet dat de Dom jouw grenzen nooit zal overschrijden.

Dus kun jij op jouw manier een Dom laten voelen dat je Hem/Haar blindelings vertrouwt en onvoorwaardelijk onderdanig aan Zijn/Haar wensen bent, dan ben je een goede sub, nee een geweldige sub!

Ik ben er nu achter dat ik BDSM gevoelens heb, maar ik heb een partner. Wat nu?

Dit is een van de moeilijkere dilemma’s die een beginnend BDSM-er kan tegen komen. Als coach ben ik al vaak tegen deze vraag aangelopen en er is niet echt een goed antwoord op. In feite is er maar 1 echt goed advies, als is het niet altijd de makkelijkste weg. Ontdek eerst zelf of dit BDSM gevoel echt serieus is en niet een opwelling. Weet je eenmaal zeker dat je echt jezelf gevonden hebt in BDSM, dan is er eigenlijk maar 1 goede oplossing: Zorg dat je er over in gesprek kan raken met je partner.

Moeilijk? Ja! Maar het is op de lange duur beter dan het te verbergen. Hoe je dit moet doen is echt heel verschillend per persoon/stel en dat zul je zelf moeten uitvinden. Ik kan je alleen een paar ideetjes aanbieden en dan moet je zelf maar zien of ze toepasbaar zijn en of je er iets mee doet.

– Als je denkt dat je partner wel zover is dat hij/zij niet meteen schrikt van BDSM kun je je heel subtiel laten “betrappen” door iets BDSM-getints te laten slingeren (niet meteen een buttplug of bullwhip, maar iets onschuldiger zoals een SM boekje of handboeien en zelfs een paar knijpers op een onlogische plek doen al wonderen) (als je onderdanig bent is het betrapt worden misschien wel meteen je eerste real life ervaring)  Huur een niet soft BDSM getinte film (geen porno) en ga die samen kijken. Bijvoorbeeld: 9-1/2 weeks of iets verder Histoire d’O (1) Dit roept zeker vragen op en inspringmogelijkheden. Schrijf een brief waarin je je allerdiepste gevoelens weergeeft, maar probeer het zo ‘netjes’ mogelijk te houden om niet meteen als “pervers” betiteld te worden. Leg de nadruk op je hunkering naar onderdanigheid of Dominantie i.p.v. in expliciete voorbeelden te spreken.

– Leen of koop het boek: ‘Onderdanig wil ik zijn (Sina-Aline Geissler), De Leiband (Vanessa Durriès) of iets heftigers, De boeken van Marquis De Sade (Al zijn dat niet echt BDSM boeken omdat het martelen niet met wederzijds goedvinden gebeurd)

– Probeer een heel subtiele vorm van SM in jullie seksleven te brengen zoals een blinddoek of bondage. Gebruik hiervoor dan liever mooie zijdeachtige stoffen i.p.v. leren polsboeien omdat het op die manier eerder als erotisch wordt ervaren. Ben je zelf een Dominant, grijp dan je partner stevig bij de polsen tijdens het vrijen bijvoorbeeld. EN het belangrijkste: vraag later hoe de ander het ervaren heeft! (of het antwoord nu positief of negatief is, je bent in gesprek)

– Als laatste de misschien wel moeilijkste manier voor velen: Ga met je partner het gesprek gewoon aan en zie gewoon waar het uitkomt. Als je werkelijk BDSM gevoelens hebt zijn die, eenmaal buiten, moeilijk te onderdrukken en dus wil je er uiteindelijk iets mee doen. Of je doet het niet, maar je blijft er altijd mee bezig en raakt hooguit gefrustreerd omdat je het niet kunt uiten.Dan is een volgende vraag misschien: Als ik echt iets met die gevoelens wil doen maar mijn partner wil er niets van weten en ook niet dat ik er buiten de deur iets mee doe, is dit dan wel de goede relatie voor mij? Dit klinkt misschien hard, maar als je even je emoties opzij zet is het een heel zinnige/logische stelling. Maar nogmaals, ik kan hier eigenlijk geen adviezen over geven, alleen tips aandragen om te overdenken.

Lees verder