De Kerker

Chatten

Chatten in BDSM chatrooms

Naast het lezen en bekijken van websites is ook chatten een goede manier om over BDSM te leren. Door mee te lezen, of gewoon vragen te stellen.  Het enige wat je meestal hoeft mee te brengen is een goed humeur, goede manieren en een gezonde dosis relativeringsvermogen. Denk er aan dat de meeste mensen er regelmatig komen en elkaar al redelijk tot goed kennen. Dit betekend veelal dat het SM gehalte in de gesprekken minder wordt en de persoonlijke en/of dagelijkse zaken eerder besproken worden/

Dat houdt niet in dat je geen vragen over SM mag stellen, want daar is de chatroom uiteindelijk voor. Het is alleen iets om rekening mee te houden, zodat je geen SM orgie verwacht als je voor het eerst binnenkomt. Verder moet je ook weten dat een chatroom geen dating kanaal of oppik kanaal is. Als je binnen gaat in de veronderstelling wel even een slaaf, slavin, Meester of Meesteres op te pikken, zul je van een koude kermis thuiskomen. Uiteraard ontstaan er op chat gerust wel relaties tussen Doms en subs, maar dat is niet iets wat je als doel moet hebben. Veelal wordt er maanden gechat alvorens iemand überhaupt tot een date overgaat.

Wat moet je nog meer weten over BDSM-chatten?

Het is gebruikelijk dat de Dominanten hun naam met een Hoofdletter beginnen en de onderdanigen alleen kleine letters gebruiken in hun nick. Het kiezen van een nicknaam is ook iets om even over na te denken. Namen als slaaf45, Meester32 of andere onpersoonlijke namen zullen over het algemeen niet veel aanspraak krijgen. Je moet beseffen dat er dagelijks namen als slaaf nummer zoveel etc voorbij komen. Gebruik je eigen voornaam, of een bijnaam die bij je past. Toevoegingen als 35 45 etc om je leeftijd aan te geven is ook zo iets raars. In het dagelijks stel je je ook niet voor als: Hoi ik ben kees en ben 34. (Als we het willen weten vragen we het wel)

Het is niet erg om nieuw te zijn op chat of op BDSM gebied. Iedereen is ooit een keer begonnen. En doorgaans is iedereen bereid om een serieuze nieuweling op weg te helpen, áls je dat tenminste wilt en vraagt. Hieronder staan een paar links naar chatrooms waar je terecht kunt.

BDSM-jongeren (tot 35jr) 

BDSM_Blueroom