De Kerker

Checklist

 

BDSM Checklist voor Dominanten en onderdanigen

De checklist is een lijst waarop je zeer uitgebreid kunt aangeven waar je ervaring mee hebt en of en hoe graag je iets wilt.  Deze bevat misschien termen en die je niets zeggen of waar je echt niets mee te maken wilt hebben, maar bedenk dat hij zo breed mogelijk gemaakt is om ieders fantasie of interesse mee te nemen.  En bedenk goed: Wat je nu nog als “bizar, abnormaal, idioot” beschouwd kun je over een jaar heel normaal vinden.

Overigens is de checklist geen verplichte kost en zijn er legio mensen die gewoon lekker experimenteren zonder zich iets aan een lijst gelegen te laten liggen. Het kan daarentegen wel een handig hulpmiddel zijn om aan te geven wat je wilt of juist niet.  Ons advies aan beginners over deze lijst is dan ook: Bekijk hem en vul hem EERLIJK in. Zowel de Dominante als onderdanige partij. Leg ze naast elkaar om jullie raakvlakken te vinden en laat de rest voorlopig varen.  Vul de lijst na een bepaalde periode (half jaar/jaar) weer in en concentreer je dan op de veranderingen in de beide lijsten.

Checklist invullen

De lijst is onderverdeeld in kolommen. Voor elke activiteit vul je drie kolommen in.

In de eerste kolom geef je aan of je ervaring hebt met de activiteit die genoemd wordt: ‘ja’ betekent dat je er ervaring mee hebt, ‘nee’ betekent dat je er geen ervaring mee hebt, en ‘nvt’ betekent dat de activiteit niet van toepassing is op jouw geslacht.

In de tweede kolom geef je aan hoe je gevoelsmatig tegenover de activiteit staat:

? betekent dat je niet weet wat het onderwerp betekent
nee betekent dat je dat NOOIT zou willen doen, onder geen enkele voorwaarde (een keiharde grens)
0 betekent dat je geen enkel verlangen hebt om dit te doen en dat je het niet leuk vindt, sterker nog, het zal je tegenstaan. Je zult echter toestaan dat de Dominant dit doet als de Dominant dit graag wil (zogenaamde zachte grens)
1 betekent dat je dit niet wil doen of dat je er niet van houdt. Als het echter gevraagd wordt, zul je niet weigeren
2 betekent dat je deze activiteit wel wil doen, hoewel het geen enkele gevoelswaarde voor je heeft. Je hebt er echter ook geen problemen mee
3 betekent dat je deze activiteit best wel eens zou willen doen. In ieder geval zo maar eens een enkele keer. Je bent best wel nieuwsgierig
4 betekent dat je met deze activiteit vrij regelmatig zou willen experimenteren. Het lijkt je leuk of je weet al dat het leuk is.
5 betekent dat deze activiteit je enorm opwindt. Je zou het zo vaak mogelijk willen doen.
In de laatste kolom noteer je eventuele toelichtingen, nuanceringen of vragen waarover je het met degene met wie je gaat spelen eerst zou willen hebbenMet een ingevulde checklist geef je nogal wat informatie over jezelf weg. Wees daarom voorzichtig met het uitdelen ervan. Het is niet nodig dat iemand anders jouw checklist ziet voordat je hem of haar daarvoor voldoende vertrouwt. Als je de checklist per mail aan iemand laat lezen, zet dan in het bestand zelf en in de naam van het bestand NIET je naam.

Download in .doc (Word) formaat