De Kerker

Geen BDSM

“Geen taboe’s behalve seks met kinderen en dieren.”

“Voor veel in en geen taboe’s behalve seks met kinderen en dieren.”  Op veel BDSM websites kom je ergens deze zin tegen of iets wat daar op lijkt.  Ook menig contact advertentie eindigt vaak met een soortgelijke zin. Soms het woord “uiteraard” nog ter aanvulling.  Blijkbaar valt seks met kinderen en dieren ook onder BDSM?

Heel BDSM-end Nederland springt nu verontwaardigd op en roept: Natuurlijk niet !!! Iedereen zal roepen dat dit niets met BDSM te maken heeft.  Wanneer ik ze dan vraag waarom niet zal men waarschijnlijk zeggen: Omdat het A: Illegaal is en B: Op niet vrijwillige basis geschiedt.  Prima. Als ik ze door laat praten zal er ook wel een C: en een D: etc komen.

De volgende, logische, vraag is dan meteen het gevolg:  WAAROM BEGINNEN JULLIE ER DAN STEEDS OVER??  Uiteraard heeft het niets met BDSM te maken, maar klaverjassen ook niet en niemand, maar dan ook niemand zal een advertentie schrijven als: Kinky man zkt Domina voor alle vormen van SM. Ik ga echt heel ver. Geen taboe’s behalve Klaverjassen! (uiteraard).  Een Sport complex adverteert toch ook niet met: Alle sporten mogelijk met uitzondering van kinder- en dieren seks.

BDSM heeft inderdaad niets met dieren seks te maken en ook niet met het molesteren van kleine kinderen.  Maar waarom spreekt men in BDSM gerelateerde teksten dan steevast over “behalve ….” Betekent het dat kinder- en dieren seks wel bij BDSM hoort, maar niet binnen de grenzen van desbetreffende persoon/website valt?  Zo klinkt het tenminste wel.  Dus wordt er eigenlijk gezegd dat het een gangbaar onderdeel van BDSM is.  Dit betekend dus dat ik, als BDSM-er, mogelijk in staat zou staan om een kind of dier te molesteren en dat ik, indien dit niet het geval is, duidelijk aan moet geven dat dit niet binnen mijn grenzen valt. No way.

Ik ga mezelf als BDSM-er niet verdedigen voor iets wat niets met BDSM te maken heeft, net zomin ik als BDSM-er de honger in de wereld niet kan verdedigen. Ik vind het als mens uiteraard wel erg, maar het heeft niets met BDSM te maken. Waarom doet men het dan toch? Betekent het in feite niet dat we onszelf als BDSM-ers toch een beetje als freak zien? Als viespeuken? Als engerds?  Dat we BDSM zo graag uit de taboe sfeer willen halen dat we over gaan tot een ‘politiek correct’ gedrag dat juist het tegengestelde bewerkstelligt?  Dat BDSM voor onszelf dus eigenlijk nog in de taboe sfeer zit?

Hoe moeten we het taboe op BDSM doorbreken, het bespreekbaar en geaccepteerd krijgen, als we aan de andere kant steeds weer ( ongevraagd !! ) een foute associatie maken met items die niets met BDSM van doen hebben.  Dat kan alleen door er, binnen BDSM gerelateerde teksten, niet over te beginnen.  Als iemand er over begint en je krijgt het gevoel dat je je moet verdedigen, zeg dan gewoon: Sorry, maar ik doe alleen maar aan BDSM en daar wil ik je alles over vertellen omdat ik dáár namelijk wél verstand van heb.  Dus bij deze een oproep aan iedereen in BDSM land om soortgelijke teksten en vergelijkingen in het vervolg achterwege te laten.  Daarmee doet U mij, en alle toekomstige BDSM-ers, een groot plezier.  BDSM is vertrouwen, vrijwillig, veilig, liefde, troost, overgave en geborgenheid.